Trends van ons Digital Workplace event

Annika Willers · Events · Laatst geupdate op 9 juli, 2020

22 oktober was het dan eindelijk zover, ons eerste Digital Workplace-evenement vond plaats in Keulen. Interessante lezingen en workshops over onderwerpen als e-learning, het nieuwe werken, kennismanagement en digitaal werken in bedrijven kwamen tijdens dit evenement aan bod.

Digital Workplace Event

Opening en verloop van het evenement

Mujibor de Graaf, CEO van Viadesk, trapte het evenement af met een warm welkom. Gedurende zijn toespraak benadrukte hij het innovatieve potentieel van digitale technologieën en hoe deze mensen kunnen verbinden en ondersteunen.

In een exclusieve setting, met 30 deelnemers en 9 sprekers, vond de eerste koffiepauze plaats. Onder het motto “mensen verbinden en ondersteunen” werden ideeën uitgewisseld en ervaringen gedeeld.

Event Speaker

Rode draad van het Digital Workplace event

De wereld van de digitale werkplek is voortdurend in beweging. Het is dan ook geen verassing dat de onderwerpen van de lezingen en workshops zeer uiteenlopen. Hoe kan de overgang van analoog naar digitaal werk gemeten worden? Hoe kunnen traditionele werkprocessen worden omgezet in digitale werkprocessen? Kunnen podcasts ook in bedrijven worden ingezet? Hoe is kennis strategisch gestructureerd? Hoe creëer ik boeiende trainingen? Kortom, genoeg vragen om te beantwoorden. Deze vaak praktische onderwerpen werden gedurende de lezingen aangevuld met theorie. Bijvoorbeeld over hoe cognitieve processen functioneren gedurende het digitaal werken en hoe deze medewerkers kunnen motiveren. De veelzijdigheid van onderwerpen van de lezingen weerspiegelt de complexiteit van de hedendaagse arbeidswereld. Om ervoor te zorgen dat iedere deelnemer antwoord zou krijgen op zijn of haar vragen, hadden zij de vrijheid om zelf workshops te kiezen.

Bij verschillende sprekers kwam het advies terug om niet bang te zijn voor verandering. Wanneer deze veranderingen op een gestructureerde manier worden benaderd kunnen deze juist geweldige veel goeds brengen. Ook gaven de sprekers innovatieve inzichten in de ontwikkeling van de digitalisering en praktische tips over hoe digitale transformatie in het dagelijks leven kan worden geïmplementeerd.

Event Participants

De volgende digital workplace-trends zetten deelnemers in beweging

De verschillende keynotes en workshops gaven de deelnemers waardevolle informatie. De kernonderwerpen gingen over de praktische implementatie van de digitale werkplek. Hierbij werd er ingegaan op digitale structuren en processen, en hoe deze over de nationale grenzen heen kunnen worden geïmplementeerd. Ook bespraken ze de obstakels die de invoering van digitale tools in de weg staan, zoals de acceptatie door de medewerkers. Tijdens de sessies hadden deelnemers de mogelijkheid om onderling gedachten uit te wisselen. Dit bleek zeer effectief. Deelnemers werden zo zelf probleemoplossers, die met hun ervaring en kennis de vragen van andere deelnemers konden beantwoorden.

Digital Workplace Event

Tot slot

De uitwisseling van kennis zoals dat gebeurde tijdens dit evenement was precies waar aanvankelijk op gehoopt werd. We willen daarom van de gelegenheid gebruik maken om iedereen te bedanken die heeft geholpen om dit evenement zo succesvol te maken: de deelnemers, de sprekers en ons Viadesk team. De persoonlijke uitwisseling bood de mogelijkheid om onderwerpen vanuit verschillende oogpunten te benaderen. We kijken ernaar uit om het Digital Workplace event in de toekomst te herhalen!

Wil je meer weten over welke digital workplace producten Viadesk aanbiedt? Kijk dan hier!