De producten van Fellow Digitals behoren tot de veiligste in zijn soort

Annika Willers · Persbericht · Laatst geupdate op 13 januari, 2021

De onafhankelijke certificeringsinstelling KIWA heeft Fellow Digitals het ISO 27001 en NEN 7510 certificaat verstrekt. Hiermee zorgt Fellow Digitals voor transparantie en veiligheid van interne, persoonlijke en medische data dat wordt gebruikt bij Digital Workplace toepassingen.

gegevensbescherming intranet

Amsterdam, 12 september 2019. Als leverancier van digitale platformen zoals een social intranet en leermanagementsystemen hecht Fellow Digitals altijd veel waarde aan gegevensbescherming. Binnen de Europese Unie geldt sinds een aantal jaar een strengere wetgeving rondom persoonsgegevens. Dit omvat onder andere de AVG-wetgeving. Sindsdien is Fellow Digitals gestart met de voorbereidingen om te voldoen aan de nieuwste veiligheidseisen rondom ISO 27001 en NEN 7510. Doordat Fellow Digitals nu voldoet aan deze eisen, is het voor klanten duidelijk welke informatiebeveiligingsprotocollen en bijbehorende processen Fellow Digitals hanteert. Ook betekent dit keurmerk dat wanneer er zich een veiligheidsincident voor doet, deze nog beter en volgens protocollen kan worden opgelost.

Wanneer een bedrijf beschikt over een certificaat is de organisatie door een externe auditinstelling gecontroleerd op de juistheid en de toepassing van de kwaliteitsstandaarden. In het geval van Fellow Digitals is dat de certificeringsinstelling KIWA. Met het behalen van het ISO 27001-certificaat, laat Fellow Digitals het volgende zien:

  • een zorgvuldige omgang met data op alle niveaus
  • naleving van de wet- en regelgeving
  • het inperken van de kans op risico’s en incidenten

“Grote stappen gezet”

Naast de gegevensbeveiliging was er bij Fellow Digitals vooral qua transparantie nog wat te winnen. Dit vindt ook Rick Tigelaar, Manager Operations bij Fellow Digitals:

“Intern konden er wat zaken beter worden gestroomlijnd. Fellow Digitals bestaat al 20 jaar, maar nog steeds zijn wij een klein en flexibel team met kantoren in Nederland en Duitsland. Dit leidde soms tot onduidelijkheid over wie wat doet. In het afgelopen anderhalf jaar hebben wij grote stappen gezet in de stroomlijning van processen en het inbedden van kwaliteitseisen op het gebied van informatie- en databeveiliging.”

Naast het internationale ISO 27001-certificaat beschikt Fellow Digitals nu ook over het NEN 7510-certificaat. Deze richt zich specifiek op de bescherming van medische persoonsgegevens. “De combinatie tussen beide certificeringen komt vaker voor. Omdat wij met instanties zoals HAweb en GGD Zuid-Limburg al klanten hebben die bijzondere persoonsgegevens beheren, vonden wij het belangrijk om ook deze richtlijnen te voldoen.”, licht Rick Tigelaar toe.

Het volgende doel

Een uitdaging voor software bedrijven zoals Fellow Digitals is dat technologie rondom gegevensbescherming constant verandert. Het behouden van het certificaat zal hierdoor continu de nodige inspanningen blijven vragen. In principe betreft het bezit van het certificaat een cyclus van drie jaar. Maar tussendoor zal er jaarlijks een audit plaatsvinden om te kijken of Fellow Digitals nog aan de eisen voldoet.

Zoals Fellow Digitals al deed, blijft het bedrijf zich inzetten om de beste gegevensbescherming voor zijn gebruikers te garanderen. Sterker nog, er wordt al gewerkt aan een volgend certificaat. “Het ISO 9001 keurmerk wordt ons volgende doel”, aldus Rick Tigelaar. “Gedurende deze certificering wordt er gekeken naar de kwaliteitsmanagementsystemen van bedrijven. Hiermee laat Fellow Digitals nogmaals zien de kwaliteit van zijn product voor op te stellen. Een goed en veilig platform waar alle gebruikers met een gerust gevoel gebruik van kunnen maken.“

gegevensbescherming

Jullie veiligheid heeft prioriteit

De beveiliging van een digitale werkplek is essentieel. Benieuwd welke maatregelen zijn genomen? Lees onze security leaflet!

Naar de leaflet